Vacature Vaste baan – Veiligheidskundige – Zoetermeer

Introductie

Binnen deze afdeling werken wij aan innovatieve projecten in de mobiliteitsbranche. Innovatieve concepten en oplossingen die ervoor zorgen dat Nederland en de rest van de wereld ook in de toekomst “mobiel” blijven. We bedenken en realiseren besturing van sluizen en tunnels, route- en parkeergeleidingssystemen, trams, hogesnelheidstreinen en locomotieven, maar ook treinbeveiligingsoplossingen voor het openbaar vervoer. Dit doen wij wereldwijd.

Organisatie

Dinel Oil & Gas / Industrie richt zich op het verlenen van adviezen en diensten op het gebied van engineering- en constructieopdrachten voor korte en lange projecten, zowel nationaal als internationaal. Met onder meer projecten in de distributie en opslagindustrie, chemische en petrochemische industrie, machinebouw, maakindustrie, installatie- en energiebranche en de food- en farmaceutische industrie.

Voor deze specifieke vacature kan je voor meer informatie contact met ons opnemen.

We know how…..just askFunctie

Als veiligheidskundige maak jij onderdeel uit van een klein team en rapporteer je aan de EHS-manage. Je werkt binnen een dynamische organisatie waar afwisselend gewerkt wordt aan het realiseren van technisch hoogwaardige en betrouwbare oplossingen voor onze klanten en innovatieve ontwikkelingen waarin we inspelen op de laatste ontwikkelingen en trends in de internationale mobiliteits markt.

Als veiligheidskundige ben jij verantwoordelijk voor adequate implementatie en zie je toe op het naleven van het veiligheids- en milieubeleid. Daarnaast zorg je er voor dat alle EHS aspecten in alle fasen van een project effectief worden gemanaged en worden geïntegreerd, zodat alle projectdoelstellingen worden behaald, zonder schade aan mens of milieu.

De projecten van zijn groot, complex en je hebt te maken met veel stakeholders. Het is daarom belangrijk dat je acteert met behoud van een zelfstandig oordeel, een onafhankelijke opstelling en met inachtneming van de relevante EHS wet- en regelgeving, normen en beleidsregels. Je ben een specialist binnen jouw vakgebied, staat stevig in je schoenen en wanneer de situatie dit vereist, schroom je er niet voor om noodzakelijke maatregels te treffen.

In deze functie werk je nauw samen met je collega’s, onze klanten en onze opdrachtgevers. Je bent zelfstandig, communicatief vaardig en een teamplayer. Je werkt op verschillende niveaus binnen de organisatie, staat open voor feedback en weet je stakeholders te motiveren. Het is aan jou de taak om het thema veiligheid op een nog hoger niveau te krijgen en een kwaliteitsimpuls te geven aan het kwaliteitsmanagement systeem. Dit doe je door nauw samen te werken met de divisieleiding, je collega’s, maar ook door samen te werken met andere veiligheidskundigen binnen de afdeling. Het is aan jou om het thema veiligheid bij een ieder, via een positieve benadering, scherp op het netvlies te krijgen.


Verantwoordelijkheden

•Analyseren en rapporteren over veranderingen in relevante EHS wet- en regelgeving en adviseren van wijzigingen voor interne standaarden;

•Het inhoudelijk ondersteunen bij de implementatie van het EHS beleid;

•Ontwikkelen en implementeren EHS-processen en / of -methoden;

•Organiseren en bewaken van het aanwijsbeleid (NEN3140) binnen de divisie;

•Onderhouden van interne en externe contacten met betrekking tot EHS aspecten binnen de organisatie.

•Adviseren van de lijnorganisatie ten aanzien van specifieke EHS vragen/problemen;

•Het signaleren, melden en onderzoeken van (bijna) ongevallen / incidenten / gevaarlijke situaties en het nemen van de noodzakelijke maatregelen;

•Het uitvoeren van interne audits en begeleiden van externe audits.

Functie-eisen

•Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding in een technische richting aangevuld met een diploma middelbaar veiligheidskundige; MVK

•Je hebt ruime professionele (project)ervaring in een complexe omgeving;

•Je hebt kennis van relevante EHS wet- en regelgeving;

•Je hebt ervaring met verschillende normen zoals VCA en ISO14001

•Je hebt ervaring in het onderzoeken van ongevallen en incidenten;

•Je beheerst de Nederlandse taal, beheersing van de Engelse taal is een pré;

•Ervaring in het uitvoeren van audits is een pré;

•Je bent communicatief vaardig, adviesvaardig, een verbinder en een goede teamspeler.

Aanbod

Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid om in dienst te komen bij de opdrachtgever.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geworden en wil je meer info of gewoon direct solliciteren? Joyce de Heer +31(0)102343573 vertelt je alles!

Sollicitatie

Joyce de Heer +31(0)102343573