Vacature Equipment buyer / inkoper (project) – Zoeterwoude

Introductie

Voor een langdurig project van een van onze grootste klanten zoeken we een inkoper. Ben je nu al geïnteresseerd….lees dan snel verder!

Organisatie

Dinel Oil & Gas / Industrie richt zich op het verlenen van adviezen en diensten op het gebied van engineering- en constructieopdrachten voor korte en lange projecten, zowel nationaal als internationaal. Met onder meer projecten in de distributie en opslagindustrie, chemische en petrochemische industrie, machinebouw, maakindustrie, installatie- en energiebranche en de food- en farmaceutische industrie. Voor deze specifieke vacature kan je voor meer informatie contact met ons opnemen. We know how…..just ask

Functie

Voor onze afdeling procurement zijn we op zoek naar een ervaren buyer.

De afdeling omvat de gehele logistieke keten en is verantwoordelijk voor alle uitbestedingen, inkoopactiviteiten van equipment en transportactiviteiten met betrekking tot de levering van services, spare parts en garantie afhandeling voor energiecentrales over de hele wereld. Het inkooppakket is zeer divers en kan bestaan uit: Staaldelen, piping materialen, equipment en Site services. Onder equipment vallen bijvoorbeeld transmitters, afsluiters, instrumentatie, control valves, attemperators, level transmitters, flow devices, expansion joints, gaskets etc.

Functieomschrijving

Als buyer ben je verantwoordelijk voor de inkoop van een aantal bovengenoemde onderdelen, componenten en/of equipment bij onze wereldwijde suppliers.

De inkoper houdt zich o.a. bezig met de volgende werkzaamheden;

• Het opvragen, beoordelen van offertes, onderhandelen, afsluiten en afhandelen van contracten binnen de gestelde budgetten en de verwerking hiervan in ons ERP systeem T2 & SAP.

• Leveranciersmanagement, actueel houden van leveranciersinformatie, fabricagemogelijkheden en informatie over workload van suppliers;

• Monitoren van de prestaties van suppliers en het verzamelen en verwerken van deze gegevens;

• Controleren van facturen en afhandeling in het SAP system;

• Garantie claims registreren, coördineren en afhandelen van gekochte materialen / equipment.

• Inkoopondersteuning verlenen aan de warranty manager.

• Overleg met sales engineer S&W van de te nemen acties bij leverproblemen van de geplaatste opdrachten.

• Coördineren van het kwalificatieproces bij eventuele nieuwe of bestaande leveranciers.

• Inkopen volgens frame agreements.

Verder acteer je als volwaardig gesprekspartner in de uitvoerende projectteams. Je bent in staat om (pro-)actief samen te werken met andere disciplines zoals engineering, sales en QC, om de behoefte en ontwikkelingen binnen je inkooppakket af te stemmen.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een ervaren inkoper met HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met afgeronde Technische Bedrijfskunde, aangevuld met NEVI 1 en 2. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan in een internationale technische markt en projectenorganisatie. Daarnaast ben je commercieel en heb je duidelijk affiniteit en kennis van de juridische en financiële aspecten van uitbestedingscontracten.

Verder ben je door je ervaring in de internationale inkoop, in staat om te communiceren met verschillende culturen en heb je goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat zelfstandig te werken. Gezien de projectorganisatie waarin we werken is het van belang dat je je werk inzichtelijk maakt voor je collega’s / interne klant en je werkzaamheden zorgvuldig afstemt met de betrokken collega’s binnen een project. Gezien er verschillende projecten tegelijk lopen is het van belang dat je kan werken onder tijdsdruk, snel kan schakelen, goed het overzicht blijft houden, gestructureerd werkt en prioriteiten stelt.

Aanbod

Een uitdagende job bij een vooraanstaand bedrijf met volop mogelijkheden.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.

Inlichtingen

Joyce de Heer vertelt je graag meer over de functie en het bedrijf.

Je kan haar bellen op 010-2343573 of mailen j.deheer@dinel.nl